Video Client Story: Rick & Martha

Prev View All Blog Posts Next
July 09, 2019

During the search for a designer to re-envision their mountain home in Stowe, Rick and Martha Wagner recognized that while their location in the foothills of Mt. Mansfield meant incredible views, the home's exposure to the occasionally harsh seasonal elements were a concern when it came to reliability and maintenance.

They came to CDG seeking a redesign that would be solid and lasting, while resonating with their aesthetic tastes. By listening to what aspects of a home were important to them, and what they valued in life overall; CDG's team thoughtfully integrated Rick and Martha's personalities into the design of their new contemporary house in the mountains. This included an observatory silo to house a digitally controlled telescope accessed remotely or by ascending the tower!

Thank you Rick & Martha for sharing your home and experience working with CDG!

Visit our portfolio to see more photos of this project including a photo of the house before its dramatic renovation

Project Team

Architectural Design, Landscape Design, Lighting Design:
Chad Forcier, Project Manager
Milford Cushman, President
Ryan Beaulieu, Designer
Nick Skwira, Designer/Drafter
Todd Randall, Drafter

Interior Design: Martha Wagner Interiors in collaboration with Cushman Design Group

General Contractor: Donald P. Blake Jr, President; Travis Cutler, Vice-President

Structural Engineer: John Higgins, PE, Artisan Engineering

Landscape Contractor: Ian Ambler, Ambler Design

Observatory Consultant: David Miller, Observatory Solutions

Related Posts

CDG has collaborated with Katie Hutchison, architect and author, to photograph and tell the story of our Cahill Cabin project in the upcoming…

Read More

Don't miss the May-June issue of New England Home magazine! One of CDG's recent projects, "Mountain Modern", is featured in the article "Stellar…

Read More

On Saturday, September 24, 2016 the Bristol Vermont Fire Department hosted the grand opening of the town’s new fire station designed by Cushman…

Read More